Στο Tallinn της Εσθονίας έγινε το 2014 η Α΄ κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, εκεί όπου η ελληνική ομάδα έμεινε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 276,5 βαθμούς και έχασε το πλεονέκτημα της ανόδου στη Super League.

Η ομάδα της Λευκορωσία έχοντας δυνατά ονόματα στη σύνθεση της κατέλαβε την πρώτη θέση μια 302,5 βαθμούς, οριακά από τους Νορβηγούς, που έμειναν δεύτεροι με 300. Η τριάδα της ανόδου έκλεισε με την Φιλανδία, ενώ τέταρτη ομάδα ήταν η Ρουμανία (281,5).  Στο Braunschweig της Γερμανίας έγινε η Super League με την Γερμανία να συγκεντρώνει 371 βαθμούς και να κατακτά τη νίκη και την Ρωσία να ακολουθεί με 359,5. Ολλανδία (209), Τσεχία (208,5) και Τουρκία (138,5) υποβιβάστηκαν στην Α΄ κατηγορία και αναμένεται να είναι από τις ισχυρές δυνάμεις της φετινής διοργάνωσης.

Την άνοδο από την Β΄ κατηγορία πήραν οι πρωταθλητές Ελβετία και οι Λετοινοί, που συμπληρώνουν την ισχυρή 12άδα του Ηρακλείου.  Οι αγώνες της Super League θα φιλοξενηθούν στο Cheboksary, της Β΄κατηγορίας στη Stara Zagora και της Γ΄κατηγορίας στο Baku.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button