Οι δηλώσεις των αθλητών στη μικτή ζώνη

Φωτογραφίες: Βασίλης Κουτρομάνος


Τσάκωνας Λυκούργος (200μ)

Είμαι σε καλή κατάσταση αλλά σήμερα στον αγώνα με ταλαιπώρησε ο άνεμος. Μετά τα 100μ, μπαίνοντας στην ευθεία, τον ένιωθα στο πρόσωπό μου πράγμα που με δυσκόλεψε στην προσπάθειά μου. Σημασία όμως έχει η συμβολή μου στην συγκέντρωση των βαθμών για την άνοδο της ομάδας.

 
Τατιάνα Γκούσιν (Ύψος)

Είμαι ευχαριστημένη από τον αγώνα παρόλο που έκανα ένα μεγάλο ταξίδι μια και έρχομαι από την Αμερική για να αγωνιστώ για την εθνική. Πέρασα το 1.85μ και ένιωσα καλά. Πίστευα ότι θα περάσω και το 1.88μ το οποίο  όμως έχασα στις λεπτομέρειες. Έδωσα κι εγώ στην ομάδα πολύτιμους βαθμούς και είμαι πολύ εντυπωσιασμένη από τη συμμετοχή του κόσμου.

 
Χάιδω Αλεξούλη (Μήκος)

Είμαι ευχαριστημένη γιατί ήθελα να πάρω την 1η θέση και να δώσω τους βαθμούς στην ομάδα. Το κλίμα στο Παγκρήτιο ήταν φανταστικό και ευχαριστεί τον κόσμο που ήρθε και έχει ένα μεγάλο μερίδιο στην προσπάθειά μας για άνοδο.

 
Mπελιμπασάκη Μαρία (200μ)

Με βάση τις επιδόσεις, ήμουν στη 2η θέση και στον αγώνα επίσης κατόρθωσα να πάρω τη 2η θέση. Έτσι έδωσα πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα. Στην κούρσα συμμετείχε μια μεγάλη αθλήτρια, η Δάφνη Σίπερς, και το γεγονός ότι ήμουν κοντά της στην κούρσα με βοήθησε να κυνηγήσω μια καλή θέση. Όταν μπήκα στην ευθεία, έβλεπα συνέχεια μπροστά μου τη Δάφνη και την κυνηγούσα γιατί πίστευα ότι όσο πιο κοντά της βρισκόμουν τόσο καλύτερη επίδοση θα έβγαζα. Ευχαριστώ και πάλι τους φιλάθλους εδώ στην πατρίδα μου που για άλλη μια φορά με στήριξαν.

 
Ουρανία Ρεμπούλη (5000μ)

Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να βοηθήσω την ομάδα αν και έχω αλλάξει αγώνισμα τον τελευταίο καιρό και τρέχω μαραθώνιο. Πιστεύω ότι θα πετύχουμε το στόχο μας και θα ανεβούμε κατηγορία. Τώρα ο επόμενος στόχος μου είναι ο μαραθώνιος του Βερολίνου.

 
Κώστας Φιλιππίδης (Επί κοντώ)

Ήθελα να κάνω ένα πανελλήνιο ρεκόρ για να ανταποδώσω την αγάπη του κόσμου που ήταν σήμερα στο γήπεδο και με χειροκροτούσε. Ο στόχος βέβαια ήταν οι βαθμοί που έδωσα στην ομάδα. Οι προσπάθειές μου ξεκίνησαν από  ‘χαμηλά’ και έτσι αναγκάστηκα να μείνω στον αγώνα για αρκετή ώρα με αποτέλεσμα να με κουράσουν οι πολλές προσπάθειες. Θα συνεχίσω τις εμφανίσεις μου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και βέβαια ο μεγάλος στόχος μου είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Πεκίνο.

 

Ντάφνι Σίπερς (Ολλανδία- 200 μ.)

Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο γα το χειροκρότημά του. Χάρηκα τη νίκη μου γιατί έδωσα πολύτιμους βαθμούς στη χώρα μου. Αυτή τη στιγμή χρειάζομαι ξεκούραση καθώς νιώθω πολύ κουρασμένη.

Νέλσον Εβόρα (Πορτογαλία, Τριπλούν)

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί κάθε φορά που αγωνίζομαι στην Ελλάδα νιώθω σαν στο σπίτι μου. Ευχαριστήθηκα πολύ τη διοργάνωση και τον αγώνα μου παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερα να καταρρίψω το δικό μου ρεκόρ αγώνων παρόλο που το προσπάθησα. Εντούτοις πρόσφερα τους 12 βαθμούς στην ομάδα μου και πραγματικά απόλαυσα το πολύ ζεστό χειροκρότημα του κοινού.

Ηλίας Κάσσος (3000μ φυσικά εμπόδια)

Προσπάθησα για το καλύτερο που μπορώ σε ένα δύσκολο αγώνισμα όπως είναι τα φυσικά εμπόδια και δεδομένων των συνθηκών κάτω από τις οποίες γυμνάζομαι, οι 2 βαθμοί που πρόσφερα στην ελληνική ομάδα δεν είναι ευκαταφρόνητοι. Πρέπει να πω ότι θεωρώ τον εαυτό μου περισσότερο εργαζόμενο παρά αθλητή μια που αναγκάζομαι να ξυπνάω στις 5 το πρωί και να εργάζομαι μέχρι τις 3 το απόγευμα. Έτσι η προπόνηση από κει και μετά είναι ένας άθλος. Εγώ και όλα τα παιδιά που ασχολούμαστε με τις μεγάλες αποστάσεις, κάνουμε περισσότερο το χόμπι μας παρά σοβαρή ενασχόληση με τον αθλητισμό. Χάρηκα όμως πραγματικά που αγωνίστηκα μπροστά σε τόσο ζεστό και ενθουσιώδες κοινό.


Ευαγγελία Σοφάνη (Σφαιροβολία)

Ήταν πολύ καλές οι συνθήκες για μένα. Η 1η βολή ήταν για τη βαθμολογία και η 2η για την επίδοση. Πήρα την 5η θέση και έδωσα βαθμούς στην ομάδα. Μπορεί να περιμέναμε περισσότερους βαθμούς από αυτούς που έδωσα, αλλά είμαι ευχαριστημένη από τον αγώνα. Παρόλο που σαν επίδοση δεν με ικανοποιεί, σαν βαθμοί είμαι ικανοποιημένη γιατί αγωνιζόμαστε για ένα κοινό στόχο που είναι η άνοδος. Χάρηκα τον αγώνα και εύχομαι να είμαι καλά να συνεχίσω σε επόμενους αγώνες που είναι ο στόχος μου.

 Ανδρέας Δημητράκης (1500μ)

Ήταν μια περίεργη και δύσκολη κούρσα για τα δικά μου δεδομένα. Υπήρξαν σπρωξίματα και μου έκοψε τη φόρα ένας αντίπαλος πάνω στη στροφή με αποτέλεσμα να χάσω τις δυνάμεις μου και να μην μπορώ να κυνηγήσω περισσότερο. Γενικά όμως είμαι ευχαριστημένος γιατί ήμουν λίγο κουρασμένος από το χτεσινό αγώνα. Το πάλεψα όσο μπορούσα και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα ήταν καλό. Εξάλλου στις κούρσες, ειδικά στα 1500μ,  υπάρχουν πάντα απρόοπτα.

 Αναστασία Μαρινάκου (1500μ)

Είμαι σε καλή κατάσταση και ήταν μια πολύ καλή κούρσα. Ο κόσμος στο Παγκρήτιο ήταν άψογος. Χάρηκα την κούρσα και έκανα ότι μπορούσα για να βοηθήσω την ομάδα και ο επόμενος στόχος είναι οι πανευρωπαϊκοί αγώνες στην κατηγορία μου στο Ταλίν.

 Δημήτρης Τσιάμης (Τριπλούν)

Η θέση μου ήταν καλή όμως η επίδοσή μου δεν ήταν. Παρόλο που ένιωθα καλά και περίμενα να βγει μια καλύτερη επίδοση, κάποια τεχνικά λάθη δεν μου το επέτρεψαν. Η διοργάνωση είναι πολύ καλή και η υποστήριξη του κόσμου είναι συγκινητική. Ακόμα φέτος δεν έχω κάνει ένα καλό αγώνα και ελπίζω σε επόμενο αγώνα να πετύχω μια καλή επίδοση. Ίσως ο επόμενος αγώνας μου να είναι στο Άργος Ορεστικό και μετά θα αγωνιστώ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα
Δουβαλίδης Κώστας (110μ εμπόδια):

Ήταν μια καλή κούρσα και την χάρηκα εδώ στη χώρα μου με αυτό τον υπέροχο κόσμο που μας στήριξε και σήμερα και τον ευχαριστώ πάρα πολύ για τη στήριξη σε μένα και την ομάδα. Είναι συγκινητική η ατμόσφαιρα στο Παγκρήτιο και μου έδωσε δυνάμεις. Βέβαια δεν ανταπέδωσα  έτσι όπως θα ήθελα, θα ήθελα μια καλύτερη επίδοση αλλά σε αυτούς τους αγώνες αυτό που προέχει είναι οι βαθμοί για την ομάδα. Κοιτάς να κερδίσεις τον αγώνα όπως και έγινε γιατί στόχος μας είναι η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα. Συνεχίζουμε και σήμερα τις καλές εμφανίσεις μας μετά τη χτεσινή μέρα που πήγαμε πολύ καλά και πιστεύω ότι θα πιάσουμε το στόχο μας και θα ανέβουμε κατηγορία. Επόμενος στόχος μας τώρα είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Πεκίνο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με στήριξαν όπως και την ομοσπονδία που είναι δίπλα μας και στηρίζει τις προσπάθειές μας. Συνεχίζω τους αγώνες σε ένα μίτινγκ στη Γαλλία και ελπίζω να τρέξω και εκεί καλά και να κάνω μια καλή επίδοση.

Κοροσίδου Ηλιάνα (Σφυροβολία)

Θα μπορούσα να πάω λίγο καλύτερα αλλά βέβαια σε αυτούς τους αγώνες μετράει η κατάταξη, οι βαθμοί που θα δώσουμε στην ομάδα. Πήραμε 10 βαθμούς και αν μπορούσα λίγο ακόμα θα μπορούσαμε να πάρουμε 12 βαθμούς. Δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από τον αγώνα που έκανα. Δεν έφταιξε κάτι απλά έτσι βγήκαν οι βολές. Τώρα ετοιμάζομαι για το πανευρωπαϊκό νέων στο Ταλίν, το πανελλήνιο πρωτάθλημα και άλλες διοργανώσεις στην Ελλάδι όπως τα «Σιθώνια». Ελπίζω ότι το πρόγραμμά μου θα βγει έτσι όπως το θέλω και να διεκδικήσω όσο το δυνατόν μια καλύτερη θέση στους πανευρωπαϊκούς.

 

Πεσιρίδου Ελισσάβετ (100μ εμπόδια)

Δεν είμαι ικανοποιημένη γιατί έχασα το ρυθμό μου σε κάποια εμπόδια και αποσυντονίστηκα. Θα δω τον επίσημο χρόνο μου να δω τι έχω κάνει και γενικά δεν είναι μια κούρσα που μπορώ να πω ότι ήταν καλή. Είναι μια πολύ ωραία διοργάνωση διεθνούς επιπέδου, όλα γίνονται στην ώρα τους και όπως πρέπει και πιστεύω να ξαναγίνουν τέτοιες διοργανώσεις στη χώρα μας. Είμαι σε καλή κατάσταση και θα ψάξουμε να βρούμε κάποιους αγώνες στο εξωτερικό αν μπορέσω να αγωνιστώ. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και δίνουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό με στόχο την άνοδο της ομάδας.

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button